Ernstig ongeluk op kruising Cranenburgsestraat-Reestraat

Woensdag heeft zich rond 11:00 uur een ernstig ongeluk voorgedaan op de kruising van Cranenburgsestraat en Reestraat. Twee automobilisten zagen elkaar bij het passeren van de kruising over het hoofd, waardoor zij hard met elkaar in botsing kwamen en beiden in het weiland belandden.

Één auto belandde op de zijkant, waardoor de bestuurster met haar hoofd in de sloot terecht kwam. Door adequaat handelen van ooggetuigen werd de auto op de zijkant geduwd en het slachtoffer uit de auto bevrijd. Het andere slachtoffer kon zelfstandig de auto verlaten.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder twee brandweerwagens, de politie en de koninklijke marechaussee. De slachtoffers zijn door ambulancepersoneel verzorgd. Een slachtoffer is meegenomen naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Ooggetuigen van het ongeval, vaak ook bewoners uit de buurt, vinden het onbegrijpelijk dat er nog steeds niets aan deze gevaarlijke situatie gedaan is. “Het is hier iedere maand wel ongeveer raak, het is wachten tot er doden vallen”, aldus een bezorgde buurtbewoner.