Politie en douane voeren controle uit bij pand Margrietstraat

Vrijdagochtend riep de politie en de douane de hulp in van de vrijwillige brandweer van Groesbeek om toegang te verkrijgen tot een gebouw aan de Margrietstraat in Groesbeek. Na het verwijderen van het rolluik voor de deur van het pand konden zij de deur niet openen zonder schade aan te brengen.

Een slotambulance werd ingeschakeld, die na bijna een uur de deur wist te openen. Zowel de douane als de politie betraden het gebouw en kwamen uiteindelijk in de kelder terecht.

Een woordvoerder van de douane verduidelijkte dat de actie geen inval betrof, maar een controle op accijns, inclusief sigaretten, alcohol en rode dieselolie. Of er daadwerkelijk dergelijke items in de kelder zijn gevonden, daarover werden geen mededelingen gedaan.

Het pand werd zowel van voor als achter bewaakt door de douane. De actie trok de aandacht van buurtbewoners, die nauwlettend de ontwikkelingen volgden.

Op het moment wordt er een nieuw slot in de deur geplaatst door de medewerker van de slotambulance. Het vernielde rolluik moet worden vervangen, maar het is nog niet bekend wie de kosten hiervoor zal dragen.