Rook uit woning Schrouwenberg

Een brand in een huis aan de Schrouwenberg in Groesbeek is dinsdagochtend in de kiem gesmoord door de brandweer. De brandweer werd gewaarschuwd door alerte buurtbewoners die rook zagen opstijgen uit de woning, terwijl de eigenaar niet aanwezig was.

Bij aankomst op de plaats van het incident kon de brandweer gemakkelijk de woning betreden aangezien de achterdeur door de afwezige bewoner was opengelaten. De brand, die was ontstaan op de begane grond, bleek vermoedelijk te zijn veroorzaakt door sigarettenpeuken. Deze hadden genoeg rook geproduceerd om de hele woning te vullen.

De brandweerlieden konden de brand snel blussen en begonnen vervolgens met het ventileren van de woning om de rook te verwijderen. Ondertussen werd de eigenaar door de politie opgespoord en naar zijn huis gebracht.

Het incident trok de aandacht van vele buurtbewoners. Hoewel de brand snel was geblust, resulteerde dit in schade aan de vloer door inbranding en rookschade in de gehele woning.