Twee auto’s frontaal op elkaar gebotst op de Nieuweweg

Twee auto’s zijn maandagavond rond 19:45 uur frontaal op elkaar gebotst op de Nieuweweg.

Een automobilist die uit Nijmegen kwam raakte al meerdere verkeersborden op twee vluchtheuvels, en reed vervolgens frontaal op een tegenligger. Omwonenden hoorden een enorme klap en gingen direct poolshoogte nemen. Over een afstand van 100 meter zagen zij auto-onderdelen liggen.

De bestuurder van één van de auto’s rende vervolgens weg, maar kon in de kraag worden gevat en worden overgedragen aan de politie. Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gekomen. De politie heeft een alcoholtest afgenomen bij de bestuurders.

Een ambulance werd opgeroepen maar bleek niet nodig omdat er enkel blikschade zou zijn. De Nieuweweg is enige tijd deels afgesloten geweest. Beide auto’s worden afgesleept.

De Politie doet onderzoek naar het ongeval. Het is maandag al het tweede ongeluk op de Nieuweweg in korte tijd.