Twee schuurtjes in brand aan de Zuringstraat

Dinsdagmiddag heeft er een grote brand gewoed aan de Zuringstraat in Groesbeek. Een schuur en een deel van een woning stonden in brand. Een hond die nog in de woning was, is gered.

Dinsdagmiddag is brand ontstaan in een schuurtje achter een woning aan de Zuringstraat in Groesbeek. Door de hitte is ook het schuurtje van de buren in vlammen opgegaan.

Omwonenden hebben direct nadat de brand geconstateerd werd een Duitse herder uit een van de schuurtjes gehaald. De gealarmeerde brandweer uit Groesbeek en Nijmegen kon niet meer voorkomen dat beide schuurtjes geheel verloren zijn gegaan. Wel heeft de brandweer de schade van een woning waar inmiddels ook de vlammen naar binnen zijn gekomen weten te beperken. De brand is in een van de schuurtjes vermoedelijk ontstaan bij de oplader van de elektrische fietsen, die ook verloren zijn gegaan evenals diverse andere spullen die in beide schuurtjes waren opgeslagen.

Tijdens de brand waren geen van de twee bewoners van de huizen aanwezig. De donkere rook was in heel Groesbeek zichtbaar.