Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto; automobilist rijdt door

Een scooterrijder is donderdagavond omstreeks 21:30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Hoge Horst met de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek. De scooter kwam waarschijnlijk vanaf de Horst en stak de kruising recht over. Een automobilist die de Koningin Wilhelminaweg in wilde rijden, richting de Cranenburgsestraat, zag hierbij vermoedelijk de scooterrijder over het hoofd.

Beide voertuigen kwamen hard met elkaar in botsing, de berijder van de scooter is enkele meters verder in de berm beland. De automobilist is eerst uitgestapt, heeft naar het slachtoffer gekeken, maar is vervolgens alsnog doorgereden. Onderdelen van de scooter lagen bezaaid over het wegdek, evenals de bumper van de betrokken auto inclusief kenteken, aldus een getuige.

Een traumahelikopter, ambulance en meerdere politie eenheden zijn ter plaatse gekomen. Het slachtoffer kon met hulp opstaan, maar is wel per brancard met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De Verkeersongevallen analyse dienst van de Politie doet onderzoek naar het ongeval. Het doorrijden na een verkeersongeval met betrokkenheid, zonder gegevens achter te laten, is een strafbaar feit. Dit noemt men in wettelijke termen het verlaten van de plaats ongeval.