Drie jongeren gearresteerd in onderzoek mishandeling De Linde

De politie heeft dinsdagochtend drie jongeren gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging tegen twee uitbaters van partycentrum de Linde in Groesbeek. Twee verdachten zijn 17, één is er 18 jaar oud. Allen zijn afkomstig uit Groesbeek.

De twee uitbaters van De Linde, de voormalige eigenaren, zijn op zaterdag 5 juni gewond geraakt bij een geweldsincident. Het voorval had plaats bij De Linde aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De beelden van deze geweldplegingen gingen rond op social media. Dat beeldmateriaal kon de politie gebruiken in het onderzoek naar de daders.

De beelden zijn zorgvuldig geanalyseerd door rechercheurs. Alle beelden zijn bekeken, wie er op te zien is en wat erop te zien is. Dat betekent dat op sommige beelden te zien is dat iemand een strafbaar feit pleegt zoals de mishandeling, maar dat zijn gezicht niet zichtbaar is. Op andere beelden kan bv. een gezicht goed zichtbaar zijn, maar niet het strafbare feit. Daarvoor moest de politie verder rechercheren met bv. (kleding)signalementen en getuigenverklaringen.

Het onderzoek van het rechercheteam heeft geleid tot deze geplande aanhoudingen. De rechercheurs zijn vandaag met de verhoren gestart. Dat onderzoek gaat de komende dagen verder.

Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.