Noodbevel afgekondigd in Groesbeek

Update 19:30u

Het lijkt, gelukkig, vooralsnog rustig in het centrum van Groesbeek. De politie is zichtbaar aanwezig. Op alle toegangswegen wordt gecontroleerd, alle mensen die niets te zoeken hebben in Groesbeek worden teruggestuurd.

Politie controleert aan de Molenweg alle auto’s die Groesbeek in willen

Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Slinkman een noodbevel uitgevaardigd. Mensen die niet in Groesbeek hoeven te zijn worden weggestuurd.

Ook bij de Zuid Molen staat politie te controleren

In de loop van de dag hebben gemeente en politie signalen ontvangen dat er mensen van plan zijn vanavond naar Groesbeek te komen om ongeregeldheden te veroorzaken. Daarom heeft de burgemeester in afstemming met politie en justitie besloten een noodbevel uit te doen gaan. De politie is zichtbaar aanwezig bij de toegangswegen rond Groesbeek. Ook op andere plekken in de gemeente is de politie zichtbaar én onopvallend aanwezig. Mensen zonder doel worden aangehouden en verzocht te vertrekken.

Ook op het Marktterrein is de politie actief aan het controleren