1500m2 bos in brand nabij Biesseltsebaan

Nabij de Biesseltsebaan heeft vrijdagavond een stuk bos in brand gestaan van 1500 vierkante meter. De brandweer kon de plek van de brand, midden in een bos perceel, zeer moeilijk bereiken. Het duurde dan ook enige tijd voordat zij konden beginnen met blussen.


Foto op locatie

24 brandweerlieden moesten eraan te pas komen om de brand onder controle te krijgen. Momenteel is de brand onder controle en is men begonnen met nablussen. Hiervoor wordt extra water aangeleverd.

Gezien het gevaar van verspreiding van de brand werd de hulp ingeroepen van de brandweer van Malden. Daarnaast werd de hulp ingeroepen van de brandweer Nijmegen en Ubbergen die met tankwagens ter plaatsen kwamen. In totaal is ruim 30.000 liter waternodig geweest om de brand – die vanwege de droogte in de grond verder woekerde – in de kiem te smoren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *