Inwoner (69) Berg en Dal overleden door corona

In het UMC St Radboud is een inwoner van 69-jarige leeftijd uit Berg en Dal overleden aan het coronavirus.

Berg en Dal kent momenteel 33 besmettingen, mede door een uitbraak van het coronavirus in zorgcentrum Kalorama.

Voor nu geen extra maatregelen in Berg en Dal

Gemeente Berg en Dal laat weten (op 19 maart) dat ze de algemene RIVM richtlijnen volgen. “Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid/RIVM/GGD. Wij hebben geen extra maatregelen, omdat we vertrouwen in de deskundigheid van de genoemde professionals”. De besluitvorming van het college en de raad gaan gewoon verder zoals dit eerder gebeurde, daar waar dat redelijkerwijs mogelijk is. Andere overleggen binnen de gemeente gebeuren zoveel mogelijk digitaal.

Glasvezel zorgt voor koppositie gemeente

De aanleg van glasvezel in de gemeente Berg en Dal werpt hierbij zijn vruchten af. Het snelle digitale netwerk zorgt ervoor dat thuiswerken en videobellen geen probleem is. “De gemeente steunt bewoners en ondernemers in het buitengebied met een subsidie voor de aanleg van glasvezel. Het belang daarvan is zeker in deze tijd groot gebleken.”

Burgemeester Slinkman

Afbeelding van Juraj Varga via Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *