Twee nieuwe corona besmettingen in Groesbeek

In Groesbeek is een eerste besmetting met corona ontdekt. Het gaat om een vrouw, zij zit momenteel thuis in quarantaine. De vrouw is getest na terugkomst van vakantie in Italië. Ze is werkzaam in het Radboud UMC maar heeft in de periode na thuiskomst en uitslag van de test niet gewerkt.

De GGD gaat in kaart brengen met wie de vrouw allemaal contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd, krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur meten. Als ze coronaverschijnselen krijgen, worden ze ook in isolatie geplaatst en getest op het virus.

Update 10-03-2020

De GGD Gelderland Zuid heeft bekend gemaakt dat er twee nieuwe besmettingen met het corona virus in Groesbeek zijn.

Het gaat om een man en een vrouw uit Groesbeek. Zij verblijven thuis in isolatie. Zij zijn gerelateerd aan de eerdere besmetting in Groesbeek.

Er is direct begonnen met het bron-en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *