KNMI waarschuwt voor windstoten

9 augustus 2018 - 11:00:28 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Het KNMI waarschuwt donderdag voor windstoten en onweer. Het instituut heeft daarvoor vooralsnog code geel afgegeven.

80 tot 100 km/uur
Vanavond kunnen er volgens het KNMI in het gehele land zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/uur, in het noordwesten en noorden van het land tot circa 90 km/uur, op het IJsselmeer en in het Waddengebied tot circa 100 km/uur. De windstoten zullen in de nacht naar vrijdag het land verlaten, het laatst in het Waddengebied.

Mogelijk zwaardere windstoten in Waddengebied
Andere kaarten laten zwaardere windstoten zien. Voornamelijk het Waddengebied zou te maken kunnen krijgen met windstoten die boven de 100 km/uur uit komen. Voor Groesbeek en omgeving zouden die tussen de 75 en 90 km/uur liggen. De piek wordt rond middernacht verwacht.

Estofex level 2
Estofex, dat gespecialiseerd is in verwachtingen voor noodweer, heeft voor onze regio level 2 uitgegeven voor stevige windstoten en zware regenbuien. Level 2 is het één-na-hoogste level.

Duur van waarschuwing
De waarschuwing vanuit het KNMI is vooralsnog geldig vanaf 21:00 uur, tot aan 01:00 uur. De waarschuwing voor de onweersbuien is nog geldig tot 17:00 uur. De eerste buien zijn inmiddels al overgetrokken, maar zwaar waren deze niet en er is nog geen sprake van wateroverlast.

Wij raden u aan de weerberichten in de gaten te houden voor actuele informatie.