Mensen onwel door koolmonoxide op de Vlasrootweg

21 februari 2018 - 22:04:38 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Waarschijnlijk meerdere mensen zijn onwel geworden door het inademen van koolmonoxide op de Vlasrootweg in Groesbeek. Vermoedelijk waren de mensen aanwezig in een ruimte bij het huis aan de Vlasrootweg, waar ze door een probleem met een kachel door koolmonoxide onwel zijn geworden.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag. Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg, aldus op de website van de brandweer.

De brandweer, alsmede een rapid responder van de ambulance waren ter plaatse. Even later werden nog een extra ambulance met spoed opgeroepen.

  1. M Wijnhoven schreef:

    Helaas was ik daar ook bij ik werd licht misselijk en duizelig en voelde me raar in mijn hoofd, en verward. Ik heb buiten zelf ook nog met zuurstof op gezeten. We zijn door het oog van de naald gekropen een van ons werd onwel en dat was eigenlijk onze redding die hebben we naar buiten genomen. en de deur stond voor de ambulance kwam al tien min open. waardoor er een hele lage concentratie werd gemeten.
    s’nachts kon ik niet slapen van de barstende koppijn. Nu gaat het weer.