Woninginbraak: maak het inbrekers niet te makkelijk

24 juli 2016 - 10:00:31 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Inbraken

InbrekerDe zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit gaan. Maar het is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. De gemeente wil het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen. Doet u mee? Volg dan onderstaande tips op.

Op vakantie? Vertel het uw buren
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en u helpen. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen lijkt het alsof u gewoon thuis bent.

Dagje weg? Deur op slot!
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen. Binnen een paar minuten is hij er met uw spullen vandoor. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Natuurlijk blijft het belangrijk dat u goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren heeft. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo met 1, 2 of 3 sterren. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Een lijst met erkende PKVW-bedrijven staat op www.politiekeurmerk.nl.

Meer informatie
Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer tips om veilig te wonen kijkt u op www.politiekeurmerk.nl/bewoner of www.politie.nl, thema Woninginbraak.

Bron: Gemeente Berg en Dal