[Update] KNMI: “Code oranje voor Gelderland”

23 juni 2016 - 20:14:43 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Wateroverlast_Kloosterstraat03061-RWDGBHet is nu nog redelijk zonnig, maar dat kan snel veranderen. Het KNMI heeft voor donderdagavond code oranje uitgegeven in verband met de kans op zware onweersbuien.

De komende uren trekken vanuit België zware onweersbuien het zuiden en oosten van het land binnen. Hierbij kunnen zware windstoten, hagel en veel neerslag in korte tijd voorkomen. Ook elders kan er vanavond lokaal een stevige onweersbui tot ontwikkeling komen. De buien trekken later vanavond en vannacht naar het noorden en nemen langzaam in activiteit af.

De waarschuwing voor Gelderland is vooralsnog geldig van 21:00 uur tot 03:00 uur. Op dit moment is op Buienradar een rode lijn te zien die richting Nijmegen trekt. Het is alleen niet zeker of deze over Groesbeek komt. “Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

Update 23-06-2016, 21:00 uur
De onweersbuien zullen, zoals het er nu naar uit ziet, ook over Groesbeek komen.

Update 23-06-2016, 21:45 uur
Vooralsnog lijkt het mee te vallen met zwaar noodweer. De komende uren zal het volgens de radar nog wel blijven regenen, met kans op onweer.