Politie vraagt uw hulp bij onderzoek naar overval op geldloper

7 juni 2016 - 16:38:56 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

EOD-met-robotDe politie is in het onderzoek naar de overval op een geldloper in Groesbeek gericht op zoek naar de hulp van het publiek. Maandagmiddag 6 juni werd een geldloper rond 15.00 uur in de buurt van een winkel aan de Kloosterstraat overvallen. Daarbij werd gedreigd met een explosief.

De daders gingen er op een brom/motorfiets vandoor. Volgens getuigen gaat het om twee mannen. Een grote zoekactie in de omgeving heeft tot nu toe niet naar de verdachten geleid.

De politie heeft de volgende vragen:

1. Hebt u in de buurt van de Kloosterstraat voor 15.00 uur iets verdachts gezien? Mogelijk hebben de daders de omgeving al verkend. Het kan zijn dat ze in de dagen voor de overval al poolshoogte hebben genomen, of juist kort voor de overval.

2. De daders zijn op een brom/motorfiets gevlucht. Mogelijk hebben ze deze achtergelaten in de omgeving van Groesbeek. Ziet u een voertuig dat sinds maandagmiddag is achtergelaten?

3. Woont u in Groesbeek en hebt u een camera die gericht is op de weg? Mogelijk zijn de daders op uw camerabeelden te zien. Dat kan zowel voor als na de overval zijn, dus op maandagmiddag. De oproep geldt in het bijzonder voor mensen die langs de wegen wonen die op onderstaande kaart blauw gekleurd zijn.

Hebt u iets gezien? Of is er iets te zien op uw camerabeelden dat mogelijk met deze overval te maken heeft? Bel dan meteen met de politie via 0900-8844. U kunt uw tips ook melden via het tipformulier op www.politie.nl.

kaart mogelijke vluchtroutes overval geldloper groesbeek