Geen explosieven aangetroffen bij overval op geldwagen bij Boerenbond

6 juni 2016 - 15:52:38 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

imageEr is een overval geweest op een geldtransport bij de Boerenbond in Groesbeek, de overval zou omstreeks 15:00 uur zijn geweest. Het personeel zou bedreigd zijn om het aanwezige geld af te staan. De politie heeft momenteel het volledige gebied hermetisch afgesloten. Het is vooralsnog onduidelijk waar de overvallers zich bevinden. Volgens geruchten zou er een overvaller op een scooter gevlucht zijn.

Of en hoeveel geld er buit gemaakt is is onbekend. De politie is momenteel rond het pand op zoek en mogelijk ook binnen in het pand. Er is ook een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar de daders.

Update 16:10u

Volgens de politie zijn de omliggende woningen ontruimd omdat er mogelijk explosieven zijn in het pand van de Boerenbond.

Update 16:20u

De EOD (explosieven opruimingsdienst) is met spoed onderweg naar de Boerenbond in Groesbeek. De politie staat zelf ook op gepaste afstand van het pand, omdat het momenteel nog onduidelijk is of er daadwerkelijk explosieven zijn.

Update 16:30u

De politie laat het volgende weten: Bij de overval is gedreigd met explosieven. Daarom komt de EOD ter plaatse om onderzoek te doen. De omgeving is door de politie ruim afgezet, enkele huizen in de buurt zijn ontruimd.

Update 16:45u

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de overval. Heb u een man of mannen op een scooter gezien die zich verdachte gedroegen in of rond Groesbeek? Bel dan meteen met de politie via 0900-8844.

Update 17:00u

Buiten is een geldloper te zien die iets om zijn lichaam heeft hangen wat op een bomvest lijkt. De EOD is zojuist met nog meer wagens gearriveerd om onderzoek te doen.

Update 17:10u

Het bomvest is zojuist door iemand van de EOD verwijderd, waardoor de geldloper uit zijn benarde positie bevrijd is.

De politie is nog steeds in ruime getale aanwezig. Het gehele gebied rondom de Boerenbond is nog steeds afgesloten.

Update 17:25u

Inmiddels is duidelijk dat er twee verdachten bij de overval betrokken zijn. De mannen hebben volgens getuigen legerkleding aan en mutsen op.

Update 18:20u

De politie laat zojuist weten dat de EOD klaar is met het onderzoek. Er zijn geen explosieven aangetroffen, de situatie is dan ook weer veilig verklaard. Wel is er nog een afzetting omdat de politie onderzoek doet.

Update 18:35u

Het slachtoffer van de overval is opgevangen en nagekeken door het ambulancepersoneel. De woningen die waren ontruimd vanwege de mogelijke explosieven zijn weer vrijgegeven en het afgezette gebied wordt verkleind. Mocht u tips hebben over de overval, of iets gezien hebben neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

Zodra er meer nieuws bekend is zullen wij dit artikel updaten.

  1. Jos roelofs schreef:

    Het komt eng dichtbij

  2. Rianne schreef:

    Wat voor een soort scooter is er gebruikt? Dan kan iedereen toch gericht gaan meekijken/opletten. Al is het maar een kleur.