[Update] Wolkbreuk zorgt opnieuw voor problemen

3 juni 2016 - 22:57:06 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Wateroverlast_Kloosterstraat03061-RWDGBEen korte, maar hevige regenbui heeft vrijdagavond in Groesbeek opnieuw voor problemen gezorgd. Dit keer was de wolkbreuk echter van kortere duur dan maandag, maar straten stonden wederom blank.

Omstreeks 21:30 uur viel de regen met bakken uit de hemel. Een kwartier later was het alweer voorbij, maar in korte tijd viel er dusdanig veel regen dat putdeksels weer los kwamen te zitten. Onder andere de Kloosterstraat werd even een rivier.

De brandweer is opgeroepen voor wateroverlast bij het gebouw Op de Paap. De schade lijkt verder beperkt.

Update 04-06-2016, 09:45 uur
Het KNMI meldt: “Vanmiddag en vanavond komen vooral in het midden en zuiden enkele onweersbuien tot ontwikkeling met lokaal veel neerslag. De zwaarste buien worden in het zuidoosten van het land verwacht. Volg weerberichten en waarschuwingen”.

Voor een gedeelte van Nederland, waaronder de provincie Gelderland, is wederom code geel van kracht. Voor Gelderland is dit vooralsnog van 14:00 uur tot 20:00 uur.

 1. Jolanda schreef:

  Voor de 2de deze week, alles net een beetje schoon. Inrit en terras weer helemaal onder de modder en troep. Douche weer blank. Maar er is qua modder ook niks schoongemaakt, putten zijn verstopt dus op naar de volgende stortbui en we kunnen weer beginnen…..

 2. Theo Braam schreef:

  Tussen gisteren avond 21.24 en 21.46 uur viel hier 24,6 mm in 22 minuten tijd.
  groetjes Theo Braam

 3. Kringloop schreef:

  Ook de kringloop voor de 2 de keer in een week getroffen door wateroverlast