Groesbeek zucht onder grote hoeveelheid regen

30 mei 2016 - 16:56:04 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

FullSizeRender (8)Groesbeek zucht momenteel onder de grote hoeveelheid regen die valt. De brandweer is uitgerukt voor onder andere een melding van wateroverlast aan de Industrieweg, Lijsterbesstraat en Haarhamer. Onder andere op de Ottenhoffstraat, Van de Veldeweg, en de wijk achter de Bats zijn meerdere putdeksels omhoog gekomen. Het water spoot tot wel een meter hoog vanuit het riool omhoog. De losliggende putdeksels veroorzaakte gevaarlijke situaties, zoals op de Van de Veldeweg waar een auto vast kwam te zitten. In Groesbeek viel 36mm neerslag in een uur tijd.

In de Breedeweg heeft de politie de Bredeweg geruime tijd afgesloten omdat de weg volledig blank stond. De omliggende huizen kwamen blank te staan door de grote hoeveelheid water.

Op de Wylerbaan was er een ware modderstroom, het water en zand stroomde in grote hoeveelheden de weg op en over. Auto’s konden niet anders dan stapvoets rijden, omdat het te gevaarlijk werd.

Update 18:15u
Vermoedelijk is Groesbeek voorlopig nog niet verlost van de regen, volgens Buienradar zijn nieuwe buien al onderweg. Voor de provincie Gelderland is tot 22:00 uur code oranje van kracht.

Update 21:00 uur
In Groesbeek is van 16:00 uur tot 20:00 uur 81mm regen gevallen. Dit meldt weerman Jan Vissers.


Vanwege de grote hoeveelheid verschillende inzenders is het niet mogelijk om iedereen bij naam te noemen. Desalniettemin bedankt voor het insturen! Mocht u foto’s hebben van het noodweer, stuur deze dan naar [email protected]

 1. Theo Braam schreef:

  Tussen 16.00 en 17.00 uur viel bij mij 36 mm, dan spreek je van een wolkbreuk, totaal vandaag
  al 50 mm hier. en daar komt nog meer bij.
  groetjes Theo Braam

 2. Kringloop schreef:

  Ook wij zijn met man en macht aan t dweilen.pompen hal staat gedeeltelijk blank

 3. Theo Braam schreef:

  De neerslag verschillen waren vandaag groot in Groesbeek, zelf kwam ik aan 81 mm, mijn
  hoogste aftapping sinds 1960, Bredeweg en Hogewaldseweg hadden 72 mm, Zonnebloemstr. 55,
  en Dennenkamp 47 mm.

 4. Karel Janssen schreef:

  Ik zag dat er bij ons in Millingen 26mm was gevallen komen we hier nog goed weg.