Agenten aanwezig bij raadsvergadering Groesbeek

22 maart 2016 - 16:37:07 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

Nieuw politie uniformTijdens de raadsvergadering van de gemeente Berg en Dal op 31 maart in Groesbeek worden er agenten ingezet om er op toe te zien dat de discussie over vluchtelingenopvang niet escaleert.

De gemeente heeft naar verluidt signalen ontvangen dat tegenstanders die avond aanwezig zullen zijn om hun ongenoegen over de mogelijke opvang te uiten. Daarover wil de gemeente echter niets kwijt.

““We gaan uit van een positieve en constructieve vergadering met een levendige discussie door de raad. Daarvoor geldt dat indien nodig de openbare orde gehandhaafd zal worden”, laat een woordvoerster weten. De gemeente doet verder geen mededelingen over de politie-inzet.

Er is in december en januari aan inwoners gevraagd wat hun mening omtrent de vluchtelingenopvang is. De meningen, die middels een formulier op de gemeentelijke website zijn gegeven, waren erg verdeeld. Van de 499 reacties die binnen kwamen waren er 143 positief, 140 positief als er aan voorwaarden wordt voldaan en 203 indieners ziet de komst van vluchtelingen niet zitten. 13 reacties waren ongeldig, omdat ze formulieren niet goed waren ingevuld of de inwoners niet uit de gemeente Berg en Dal kwamen.

Er ligt vanuit het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) nog geen verzoek voor de opvang van vluchtelingen, maar de gemeente verwacht dat binnenkort wel en neemt daarom op voorhand alvast een besluit. Zo kan men snel reageren op een eventueel verzoek.

De vergadering begint op 31 maart om 20:00 uur. Iedereen mag daarbij aanwezig zijn en inspreken.