Voorlichtingsavond inbraakpreventie in Groesbeek

1 februari 2016 - 18:13:36 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen, Politie

InbrekerIn onze gemeente vinden jaarlijks rond de 100 (pogingen tot) woninginbraken plaats. De impact van een woninginbraak is groot. Het tast uw gevoel van veiligheid aan en maakt inbreuk op uw privacy. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?

De gemeente Berg en Dal gaat een aantal voorlichtingsavonden over inbraakpreventie organiseren, waar u praktische tips krijgt over het treffen van nuttige voorzorgsmaatregelen.

Om tot een gebiedsindeling te komen voor deze bijeenkomsten is aansluiting gezocht bij de werkgebieden van de zes wijkagenten. Het gebied Groesbeek Centrum-Zuid (= gebied gelegen tussen de spoorlijn in Groesbeek-dorp en de Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg – 2e Colonjes) mag op maandag 29 februari het spits afbijten. Andere gebieden komen later dit jaar aan bod.

Praktische tips van een ex-inbreker
Burgemeester Slinkman heeft zelf het initiatief genomen voor het organiseren van de voorlichtingsavonden. Na zijn inleiding worden er presentaties verzorgd door de wijkagent David Strankinga en door de heer Evert Jansen, bekend van de TV-serie ‘De Inbreker’. Hij was vroeger zelf inbreker, maar is nu al jarenlang actief als voorlichter voor de Stichting Veiligheid & Preventie. Als ervaringsdeskundige maakt hij u bewust van zwakke plekken en mogelijke preventieve maatregelen die u kunt treffen.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Bent u bewoner van het gebied Groesbeek Centrum-Zuid, dan hopen wij u te ontmoeten op de informatieavond over inbraakpreventie op maandag 29 februari aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wel graag even aanmelden.

Woont u in een ander deel van de gemeente Berg en Dal en wilt u niet wachten tot zo’n informatieavond in uw eigen kern plaatsvindt, dan kunt u zich ook aanmelden.

U kunt zich tot 25 februari opgeven, bij voorkeur per e-mail met daarin vermeld uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt. Dit mailbericht stuurt u naar [email protected]. Telefonisch kunt u zich aanmelden via nummer 024 – 30 13 807.