[Update] Eerste WhatsApp Buurtpreventiegroep in Groesbeek

7 januari 2016 - 14:17:35 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Whatsapp_Buurt_Preventie-112In Groesbeek, omgeving De Lubert, is er een zogeheten WhatsApp Buurtpreventiegroep (WABP) gestart.

Er zijn al meer dan 1100 van dit soort groepen. De groep van De Lubert betreft de eerste in Groesbeek. Bewoners van de Secretaris Luybenstraat, Cranenburgsestraat, Van Nispenstraat en directe omgeving kunnen zich via [email protected] aanmelden om mee te doen.

De WhatsApp-groepen voor buurtpreventie zijn in het leven geroepen om belangrijke berichten naar elkaar te kunnen appen wanneer er sprake is van verdachte situaties in een wijk. Middels stickers en borden kan duidelijk worden gemaakt dat een omgeving actief is met WABP en dit zou er voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld inbrekers locaties gaan vermijden.

Iedereen kan een groep oprichten. Het is alleen van belang dat de beheerders van de groepen, naast goed contact met de buurt, ook goede contacten met elkaar hebben. Op de site van WABP staat meer informatie. Er wordt ook aangeraden om via die site te werken, zodat het overzicht binnen een regio behouden blijft.

Update
Inmiddels zijn er drie groepen. De Vlasrootweg en Tooropweg zijn ook aangemeld.

Tags: ,
  1. Ellen abbenhuis schreef:

    Ik ben coordinator van buurtpreventie in rotterdam al 4 jaar het werk perfect minder inbraken maar dat niet alleen als lataarns stuk zijn ook door geven

  2. Akkie68 schreef:

    Heel goed, ik meld me gelijk even aan!

  3. De Lubert buurtpreventie schreef:

    2de buurtpreventie in Groesbeek is een feit! Welkom de Tooropweg