Mogelijk gestolen auto-onderdelen in loods Atelierweg

10 november 2015 - 20:46:26 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

politie auto mooie volkswagenDe politie is, in samenwerking met de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit, een onderzoek gestart naar grootschalige diefstal en heling van auto’s.

Aanleiding voor het onderzoek is dat een slachtoffer van autodiefstal meldde dat hij via track-en-trace had weten te achterhalen dat zijn gestolen auto ergens op de Houtlaan in Nijmegen zou moeten staan. De auto werd daar inderdaad aangetroffen in de loods van een autosloperij. Verder onderzoek wees uit dat daar een grote hoeveelheid auto-onderdelen lag opgeslagen die vermoedelijk afkomstig zijn van gestolen auto’s. De eigenaar van de sloperij, een 48-jarige inwoner van Nutterden (D), is aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat ook in een loods aan de Atelierweg in Groesbeek waarschijnlijk gestolen auto-onderdelen lagen.

Besloten is om alle onderdelen in beslag te nemen. Samen met de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit wordt geprobeerd om aan de hand van deze onderdelen te traceren om welke gestolen auto’s het gaat. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie.nl