[Update] Vrouw overleden na woningbrand op de Cranenburgsestraat

12 oktober 2015 - 17:28:32 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Grote uitslaande brand CranenburgsestraatEr heeft een grote brand gewoed aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De brandweer is was met man en macht bezig om de brand onder controle te krijgen. Ook een traumahelikopter is opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

De hoogwerker van de brandweer van Groesbeek is ter plaatse. De traumahelikopter is zojuist geland en haast zich richting de achterkant van het pand. De hulpdiensten zijn momenteel massaal aanwezig op de Cranenburgsestraat. De politie heeft de weg afgesloten.

Update 17:45 uur
Alerte omstanders hebben een vrouw gered uit het pand aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Een jongeman kwam van het sporten af en zag rook uit het huis komen, hij kwam direct in actie. “De voordeur stond al in brand, dus daar kon ik niet naar binnen. Vervolgens ben ik via de achterkant met hulp over de muur gekomen en kon toen de achterdeur bereiken. Daar zag ik dat er een vrouw bewusteloos in de keuken lag. Ik heb haar vervolgens samen met iemand anders uit de keuken gehaald en mee naar buiten genomen. We waren net op tijd, want kort daarna stond ook de keuken volledig in brand”.

Update 17:55 uur
De brandweer is nog steeds bezig om de brand te blussen.

Update 18:20u
Het slachtoffer is zwaargewond met spoed naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Liander is opgeroepen om het gas af te sluiten van de woning.

Update 18:55u
De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. De woning is helemaal doorzocht. In totaal is er één slachtoffer.

Update 13-10-2015, 11:25 uur:
De 87-jarige vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag overleden.

 1. henk schreef:

  Vreselijk wat daar gebeurd is. Ik was vrijwilliger bij de brandweer toen de woning in de Varenstraat afbrandde. Dat zijn momenten uit je leven die je nooit meer vergeet. Telkens als er een woning brand is komt het plaatje van daar boven. Wat een helden om die vrouw uit de woning te halen. Heel veel sterkte voor het slachtoffer.

 2. groesbeker schreef:

  Een dikke pluim voor de redders die eerste de vrouw uit huis hebben gehaald deze sporters verdienen een eerbetoon
  Goed gedaan jongens

 3. jantje schreef:

  Wat een verschrikkelijk drama, heel veel sterkte voor alle naasten van haar. Gr

 4. Vilje schreef:

  Heel veel sterkte voor de nabestaande .Het was idd een verschrikkelijk aanzien ..De personen die deze mevrouw hebben proberen te redde ook alle sterkte toegewenst want ook voor hun zal dit nog heel lang bij blijven jullie waren echt helden hoor dat mag gezegt worden ..sterkte sterkte

 5. zuster schreef:

  Heel veel sterkte voor haar naasten. Wat een drama.