Sportpark Noord hard getroffen door bliksem

30 juli 2015 - 12:09:05 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

IMG_2095Woensdagmiddag is Sportpark Noord hard getroffen door de ingeslagen bliksem. Er was een geweldig harde knal te horen, waarna er een een doodse stilte viel en het donker werd op Noord. Het was voor omstanders direct duidelijk dat de bliksem was ingeslagen.

De zendmast die ter hoogte van de ingang Sportpark Noord staat bleek de ideale geleider te zijn. De zendmast bleef ogenschijnlijk ongedeerd, maar de omliggende bomen moesten het ontgelden. “Één boom lijkt volledig geëxplodeerd”, aldus een woordvoerder van Noord. “De eerste schade (aan hekwerk en reclameborden) bleek nog enigszins mee te vallen maar bij nader inzien waren ook kleedkamers en clubhuis het doelwit geweest van dit flitsende natuurgeweld.”, vervolgt hij.

De volledige omvang van de schade is vooralsnog onbekend, maar verschillende apparaten zoals TVs, computers, koffiemachine en CV ketel hebbben de inslag niet overleefd.

Schade experts zijn druk bezig om een ander in kaart te brengen en diverse monteurs zijn al aan het werk om de schade z.s.m. te herstellen.