[Update] Rijkswaterstaat: “Niet de weg op”

25 juli 2015 - 15:58:12 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Boom omgewaaid op de Kloosterstraat1Het KNMI heeft voor zaterdagmiddag code geel uitgegeven.

De waarschuwing is vooralsnog geldig vanaf 14:00 uur, gedurende 10 uur. Er worden zware windstoten tot 80 km/uur verwacht. De waarschuwing was eerst alleen voor het westen van het land geldig, maar sinds vrijdagavond voor heel Nederland.

Vannacht heeft het hele land kans op regenbuien, mogelijk met onweer. Zaterdag staat de dag in het teken van een felle zomerdepressie. De windstoten kunnen in de kustgebieden oplopen tot 110 km/uur, in Limburg 100 km/uur en boven land 80 km/uur. Daarbij valt er ook de nodige regen.

Waarschuwing KNMI voor Gelderland.

Update 25-07
Rijkswaterstaat geeft voor heel Nederland het advies om niet de weg op te gaan. “Stel de reis uit totdat de hevige storm voorbij is en de wegen weer begaanbaar zijn gemaakt”, zegt een woordvoerster. Dat zal naar verwachting vanavond zijn. In een eerder stadium was deze waarschuwing alleen geldig voor het westen van het land. Het KNMI gaf zaterdagochtend een weeralarm (code rood) uit voor delen van Nederland. Voor onze provincie is nog steeds code geel van kracht.

In de regio Groesbeek komen zaterdag meldingen van stormschade binnen, waaronder aan de Groesbeekse Dorpsstraat, Mook, Leuth en Millingen aan de Rijn. Nederland beleeft de zwaarte julistorm sinds het begin van de metingen in 1901.

NB: Foto bij artikel is archieffoto.