Zevenheuvelenweg afgesloten tijdens Vierdaagse 2015

20 juli 2015 - 11:48:49 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

afsluiting_7heuvelenweg_def-dgb-r2k-godDe Zevenheuvelenweg in Groesbeek is vanaf zondagavond 19 juli 2015 tot en met donderdagmiddag 23 juli 2015 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Woensdagavond wel campers de Zevenheuvelenweg op
Vergunninghouders en campers kunnen van woensdagavond 22 juli 2015 vanaf 20:00 uur tot en met donderdagochtend 23 juli 2015 05:00 uur echter wél de Zevenheuvelenweg betreden. Voor deze oplossing hebben de gemeente Groesbeek – Berg en Dal, de provincie Gelderland en de politie Oost Nederland gekozen, zodat belangstellenden met een camper de lopers alsnog kunnen aanmoedigen.

Verkeersregelaars 24/7 ingezet
Verkeersregelaars zijn in de periode van de wegafsluiting 24 uur per dag aanwezig bij de ingang van de Zevenheuvelenweg. Aanwonenden krijgen ontheffing, bezoekers van campings in de buurt en de Canadese begraafplaats worden toegelaten. Hulpdiensten kunnen vanzelfsprekend ook de weg op. Om sluipverkeer te voorkomen worden wegen aansluitend aan de Zevenheuvelenweg vanaf 19 juli tot en met donderdagochtend 23 juli afgesloten.

Parkeerverbod
Daarnaast wordt er ook nog een parkeerverbod ingesteld. Vanaf dinsdagochtend 14 juli 2015 om 08:00 uur tot en met woensdagavond 22 juli 2015 20:00 uur geldt op de gehele Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. Politie zal handhaven.

Traditie
Campers nemen in de Vierdaagse-periode traditiegetrouw een plekje in langs de Zevenheuvelenweg tussen Berg en Dal en Groesbeek. Het is een fraai gezicht, maar veilig is het niet. Officieel is het wildkamperen niet toegestaan, maar hier werd weinig tegen gedaan. Campers mogen nu enkele uren voor de doorkomst in Groesbeek wel de Zevenheuvelenweg op, maar niet meer enkele dagen van tevoren.

GOV
De Groesbeekse Ondernemers Vereniging (GOV) liet begin juni in een brief aan de provincie nog weten niet blij te zijn met de maatregelen. “Voor de ondernemers in Groesbeek, die in de zomermaanden sterk afhankelijk zijn van de toeristische omzet, zal het gemis van de directe verbinding van en naar de Zevenheuvelenweg leiden tot een forse economische strop.Het fysiek afsluiten van de Zevenheuvelenweg kent voor de ondernemers in onze gemeente uitsluitend economische nadelen”, schreef de GOV.