Vernieling van bomen: gemeente zoekt dader(s)

19 mei 2015 - 10:00:21 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen, Politie

Nieuw politie uniformAan het fietspad langs de Nieuwe Drulseweg, ter hoogte van het kruispunt met de Mansberg, zijn vijf grote eiken vernield. De gemeente roept de hulp van het publiek in om de dader(s) te vinden.

Enkele jaren geleden is er al een boom dood gegaan doordat er een gat in de stam was geboord waarin vermoedelijk een chemisch middel is gegoten. Dit was te zien aan de verkleuring op de stam. Nu zijn er bij vier andere bomen dezelfde sporen aangetroffen. Eén boom is zo goed als dood en de andere drie beginnen behoorlijk slecht te worden.

Omdat vijf grote en gezonde bomen vernield zijn, wil de gemeente graag de dader(s) achterhalen. Tevens wordt de politie ingeschakeld voor een buurtonderzoek. Aangezien het fietspad veel gebruikt wordt, kan het zijn dat een voorbijganger iets gezien heeft.

Heeft u iemand gezien met een forse boormachine en/of een fles met chemisch middel bij een van de bomen? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek naar de vernieling van de bomen? Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij de gemeente, via telefoonnummer 14024.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

  1. henkie schreef:

    Doe ook gelijk even melding van de kleine boompjes in de pauluspotterweg . Een aantal afgebroken .

    Helden