Jongeren regelmatig doorverwezen naar Halt

6 mei 2015 - 14:42:30 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

politie auto mooie volkswagenDe gemeente voert al een aantal jaren een integraal beleid op jeugdoverlast. Dit betekent dat alle factoren die van invloed zijn op jeugdoverlast in samenhang worden aangepakt.

Hierbij werken gemeente, politie en jongerenwerk nauw samen. Ook de contacten met andere partners als Halt en IrisZorg zijn erg goed. De politie maakt, waar mogelijk, regelmatig gebruik van de mogelijkheid om door te verwijzen naar Halt en dat blijkt ook wel uit de cijfers. In Groesbeek kregen in 2014 25,9 van de 1000 jongeren die de fout ingingen een Halt-straf. In vergelijking: in Nijmegen waren dat er 15,4 en Arnhem 12,7.

Halt biedt jongeren de kans om hun strafbare gedrag recht te zetten zonder dat dit langdurige gevolgen heeft. Als een jongere de Halt-straf naar behoren afrondt, voorkomt hij dat hij wordt doorgestuurd naar justitie. Deze manier van werken sluit erg aan bij het beleid dat de gemeente voert op overlast.

Experimenteren hoort bij de leeftijd, maar moet wel begrensd worden. Wanneer een jongere vaker in contact komt met de politie wordt er wel doorverwezen naar justitie.

Bron: Gemeente Groesbeek-Berg en Dal

  1. bennie de snip schreef:

    Help de jongeren maar is een keer echt “gemeente Groesbeek!
    Drugs verslaafde zijn het met un hoop problemen. Maarhulp is er niet. Alleen erover praten kunnen ze! En weg stoppe !
    De werkelijke problemen worden weggestopt en niet na om gekeken alsof het er niet is. Maar over 20jaar is er geen groesbeker meer die werkt. Allemaal aan de rotzooi! Maar dan is het telaat