Ernstig ongeluk op Oude Kleefsebaan; twee gewonden

25 april 2015 - 19:05:10 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Ernstig ongeluk Oude KleefsebaanZaterdagavond omstreeks 18:00 uur heeft er een ernstig ongeluk plaatsgevonden op de Oude Kleefsebaan tussen Berg en Dal en Groesbeek. Op de Oude Kleefsebaan stond een auto stil en was op dat moment bewegwijzeringsbordjes op aan het hangen ten behoeve van een evenement. Een auto die richting Tivoli reed haalde de stilstaande auto in, een tegemoetkomende auto (die vanuit Tivoli kwam) moest hierdoor uitwijken.

Door uitwijken raakte de auto in de berm en botste frontaal op een boom, waardoor het voertuig over de kop vloog. Na de klap kwam de auto weer op de weg terecht, waarbij een andere auto werd geraakt. Door de impact brak het voorwiel van de auto af en kwam een koplamp tientallen meters verder terecht.

Politie, ambulance alsmede een traumahelikopter spoedde zich ter plaatse. Één van de twee slachtoffers in het voertuig dat op de boom knalde kon zelfstandig uit het voertuig komen, een tweede slachtoffer is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Beide slachtoffers, een 32 en 33-jarige inwoner van Nijmegen, zijn per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De verkeersongevallen analysedienst doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De Oude Kleefsebaan is hierdoor tijdelijk afgesloten.

  1. Teunissen schreef:

    Dit moest er een keer van komen, er wordt op deze weg structureel te hard gereden.
    Dit is een 60km weg en geen snelweg.

  2. JHM de Wit schreef:

    een verbetering lijkt mij over de hele weg, waar maximaal 60 km mag worden gereden een inhaalverbod laten gelden en de weg verbieden voor fietsers.