Groesbeker (26) veroordeeld tot celstraf en TBS na ontucht

7 april 2015 - 13:05:09 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Nieuw politie uniformEen 26-jarige man uit Groesbeek is veroordeeld voor ontucht met een 16-jarige jongen en een 22-jarige man. Beide slachtoffers hebben een verstandelijke beperking. De man heeft het ontucht gepleegd in augustus en september van 2014. De slachtoffers werden uitgenodigd naar zijn huis te gaan waarna hij vroeg mee te gaan naar de slaapkamer, waarvan hij de deur op slot draaide.

De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 196 dagen en de man wordt ter beschikking gesteld (TBS) met voorwaarden.

De rechtbank acht het aannemelijk dat het risico op herhaling hoog is. De verdachte is eerder al veroordeeld wegens verkrachting en wegens aanranding van jonge kinderen, waarvoor hem in 2006 de PIJ-maatregel is opgelegd. De rechtbank vindt het dan ook zorgelijk dat hij nu weer twee aanrandingen heeft gepleegd.

Bron: Rechtspraak.nl

  1. jantje. schreef:

    Die 196 dagen cel met TBS zal echt niet helpen om niet meer in herhaling te vallen. Een goede oplossing zou zijn om het wettelijk mogelijk te maken dat dergelijke pedo,s 2 keuze,s hebben, of castreren en dus zorgen dat men levenslang impotent wordt, of levenslang de cel in. Zal anders een feit blijven dat ze in herhaling vroeg of laat vallen, met daarbij weer het nodige leed van een gedupeerde(n). Gr