Groesbeker (36) vast voor poging tot doodslag

23 maart 2015 - 15:44:54 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

politieDe recherche onderzoekt de poging doodslag c.q. de zware mishandeling op een 24-jarige vrouw uit Vuren. De verdachte, een 36-jarige man uit Groesbeek, zit op verdenking hiervan vast. Hij wordt dinsdag 24 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op zondag 22 maart rond 06.50 uur kregen agenten een melding om uit te kijken naar een blauwe bestelauto, merk Opel type Vivaro. Volgens de melder zou de bestuurder mogelijk onder invloed zijn, omdat de bestelauto flink slingerde over de diverse rijstroken. De blauwe Opel reed over de A2 komende vanuit de richting Amsterdam en reed in de richting van Utrecht.

Ter hoogte van de afslag Maarssen zagen agenten de bedoelde bestelauto en zetten de achtervolging in. Het lukte om de bestelauto op het parkeerterrein van het tankstation Oudegein aan de kant te zetten. Bij het aanspreken van de bestuurder bleek het te gaan om de 24-jarige vrouw. De agenten zagen dat de vrouw ernstige verwondingen had opgelopen aan haar gezicht. De blaastest wees uit dat de vrouw geen alcohol had gedronken. Naast haar zat de 36-jarige man. Ambulancepersoneel onderzocht de vrouw en nam haar voor verder onderzoek en behandeling mee naar het ziekenhuis.

Bron: Politie.nl