Motorclublid uit Groesbeek (20) opgepakt

28 januari 2015 - 14:23:47 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

politieDe politie heeft op dinsdag 27 januari een 20-jarige man uit Groesbeek aangehouden. Hij wordt verdacht van wederrechterlijke vrijheidsberoving, overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man werd al gezocht in een langer lopend onderzoek.

In oktober 2014 startte de politie een onderzoek nadat er in Dodewaard een grote hennepkwekerij werd opgerold. Daar werden zes mannen uit Nijmegen aangehouden, die op 3 februari voor de rechter moeten verschijnen.

Ontvoeringen
Kort na het oprollen van de hennepkwekerij in Dodewaard, werd in Nijmegen een familielid van één van de verdachten bedreigd en ontvoerd. Enkele dagen later werd een Nijmegenaar in de Lijnbaanstraat ontvoerd. Hij werd door enkele mannen in hun auto meegenomen en bedreigd.

Eerdere aanhoudingen
De politie heeft op 13 januari al drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de ontvoeringen. Daarbij werden ook doorzoekingen gedaan, onder mee door een speciale eenheid van Defensie. Vast is komen te staan dat twee van deze drie verdachten lid zijn van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), te weten No Surrender.

Onderdak bij ander clublid
De 20-jarige Groesbeker die op 27 januari is aangehouden, is ook lid van OMG No Surrender. De man hield zich schuil bij een ander lid van de motorclub in Oss, waar hij ook is aangehouden. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.

Bron: Politie.nl