Inval in woningen Groesbeek en omstreken

13 januari 2015 - 09:45:38 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Nieuw politie uniformDe politie heeft dinsdagochtend 13 januari drie mannen aangehouden. De verdachten zijn een 29-jarige man uit Lent, een 39-jarige man uit Nijmegen en een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, overtreding van de Opiumwet en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Twee van de drie verdachten zijn lid van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) No Surrender.

Daarnaast werden onder andere een garagebox en zes woningen in Groesbeek, Nijmegen, Lent en twee bedrijfspanden, waarvan één in Beuningen en een café in Nijmegen, doorzoekingen gedaan. Er werden op diverse plaatsen goederen in beslag genomen.

Onderzoek
De politie startte 21 oktober 2014 een onderzoek nadat er een grote hennepkwekerij in Dodewaard werd opgerold, waarbij zes mannen uit Nijmegen in de leeftijd van 28 tot en met 58 jaar werden aangehouden. De zes zitten nog vast en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Ontvoering
In het verlengde daarvan, werd op 24 oktober een familielid van één van de verdachten onder bedreiging van een vuurwapen met geweld in een auto getrokken en gedwongen naar haar woning te gaan. De verdachten zeiden daarbij dat ze geld wilden zien. Uiteindelijk zijn de twee verdachten er vandoor gegaan nadat de politie was gewaarschuwd.

Tweede ontvoering
In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2014 werd een Nijmegenaar in een woning aan de Lijnbaanstraat overvallen door meerdere mannen. Hij werd bedreigd en de overvallers namen de man in hun auto mee. Bij het winkelcentrum Zwanenveld in Nijmegen werd hij uit de auto gezet.

Onderzoek
Na een uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat bovenstaande zaken met elkaar te maken hebben en dat de drie aangehouden verdachten hierbij waarschijnlijk betrokken zijn geweest. Twee verdachten zijn leden van de OMG No Surrender. De ontvoeringen hebben grote onrust teweeg gebracht in het Waterkwartier.

Inzet
Er werden voor deze actie een kleine honderd man ingezet omdat op diverse plaatsen doorzoekingen werden gedaan. Daarbij werd de politie bij deze doorzoekingen ondersteund door een speciale eenheid van Defensie. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.

Bron: Politie.nl

  1. Jan schreef:

    Nooit meer los laten die handel

  2. De bruin schreef:

    Vraag me af hoe lang ze vast blijven en of het onderzoek meer op levert.dan het topje van de ijsberg.