Wederom paard mishandeld in Groesbeek

25 november 2014 - 18:24:02 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Nieuw politie uniformEr is wederom een paard mishandeld aan de Lagewald in Groesbeek, dat laat wijkagent Andre Vreemann weten via Twitter. Het paard is in het weekend van 22 en 23 november door toedoen van iemand gewond geraakt. Een dierenarts constateerde dat het om een verwonding ging die door een ander moet zijn toegebracht. Vermoedelijk is dit in de nacht van zaterdag op zondag gebeurd.

Het is niet de eerste keer dat er in Groesbeek paarden mishandeld werden. In mei 2013 zijn nog twee meldingen geweest van mishandeling van paarden in Groesbeek. Deze stonden in een weiland aan de Lagewald in Groesbeek. De eerste mishandeling moet zijn gepleegd tussen 9 en 12 mei 2013 en de andere mishandeling tussen 20 en 22 mei 2013. In alle gevallen zijn de geslachtsdelen van de merries bewerkt met een scherp voorwerp. De politie houdt er rekening mee dat het toentertijd om dezelfde dader ging. Of er nu een verband is met de eerdere mishandelingen of zelfs met de landelijke paardenbeul is onbekend, aldus de politie.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie.nl

  1. Om de paardenbeul(en) te lijf te gaan zijn wij gestart met Dierenleed Preventie. Dat is een meldkamer die iedereen gratis kan bellen bij een verdachte situatie (085-2731791), alle aangesloten paardenbezitters in de buurt worden dan meteen gewaarschuwd. Hiermee willen we nieuwe gevallen voorkomen en vergroten meteen de kans op een signalement waar we de politie mee kunnen helpen. Kijk op http://www.dierenleedpreventie.nl voor meer info en sluit je svp aan als je paarden hebt, dit is nu weer het 2e geval deze week en er moet nu echt iets gebeuren!

  2. De bruin schreef:

    Hoop dat deze figuur snel een stamp krijgt van een paard en blijft liggen en niet meer verder kan tot de politie komt.en voor de rest van zijn leven op gesloten word en zijn ding af snijden.