2106 hennepplanten aangetroffen bij wietplantage Hogewaldseweg

7 oktober 2014 - 12:36:23 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

wietDe politie heeft dinsdagmorgen (7 oktober 2014) een grote hennepkwekerij opgerold in Groesbeek. De planten bevonden zich in en schuur achter een woning aan de Hogewaldseweg, meldt de politie in Twitter. De politie kwam de kwekerij op het spoor via een anonieme melding. Uit warmtemetingen werd duidelijk dat er inderdaad een hennepplantage in de loodsen zat.

De politie is uiteindelijk overgegaan tot ontruimen in samenwerking met de arbeidsinspectie, belastingdienst en Liander. De benodigde stroom bleek illegaal afgetapt. In de woning zijn een man (71) en een vrouw (72) aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het gaat om een kwekerij met 2106 planten. De kwekerij zat verstopt achter een muur van hooibalen. Ook was de eerste etage boven de paardenboxen onder meer benut als kweekplek. Een plant levert gemiddeld 28 gram wiet op, wat betekent dat de opbrengst ruim 58 kilo per oogst zou zijn. De gemiddelde prijs per kilo ligt tussen de 1500 en 3500 euro, afhankelijk van de hoeveelheid THC (het belangrijkste werkzame bestanddeel van cannabis). 58 kilo zou dus een opbrengst tussen de 90.000 en 200.000 euro betekenen.

De politie heeft beslag gelegd op de woning, een auto, een tractor, een grasmaaier en een heftruck. De goederen zijn in beslag genomen om illegaal verkregen vermogen van verdachten te kunnen afpakken. Bij het doorzoeken van de woning werden ook vuurwapens aangetroffen.

De aangetroffen kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

wietplanten Hogewaldseweg

Bron: o.a. Politie.nl