Motorrijder ernstig gewond bij ongeluk Nieuweweg

20 augustus 2014 - 11:15:05 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Motorrijder ernstig gewond bij ongeluk Nieuweweg5Een motorrijder is woensdagmorgen omstreeks 11:00 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Nieuweweg in Groesbeek.

Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Nieuweweg en de Zevenheuvelenweg. Een automobilist kwam vanaf de Zevenheuvelenweg en zag hierbij vermoedelijk een op de Nieuweweg rijdende motorrijder over het hoofd. De motorrijder week hierdoor uit, raakte de auto en botste vervolgens frontaal op een boom.

Ambulance alsmede de traumahelikopter en politie spoedde zich ter plaatse. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De politie heeft meerdere getuigen gehoord. De verkeersongevallen analysedienst is ter plaatse om uitgebreid onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

 1. Robbert N. schreef:

  Niet de eerste keer daar.

 2. Laurens schreef:

  Beste natuurfanaten en gemeente,

  Jammer dat jullie meer geven om een paar bomen dan om mensen.
  Laat hier snel een goede en overzichtelijke kruising of rotonde komen.
  Dat dit echt nodig is blijkt wel weer.
  Motor rijder en familie wens ik sterkte toe

  Laurens

 3. ik schreef:

  Dat had nog lang geduurd een ongeluk daar op die onoverzichtelijke t-splitsing! Gemeente zijn we nu wakker en zien we het nut van (op zijn minst) een rotonde, of andere aanpassing, op die plek nu in? Maak je daar maar druk om en niet over b.v. een grensovergang die al jaren dicht zit en mensen die toch al over de Wylerbaan of anders naar Duitsland rijden het gemakkelijker te willen maken! Ik hoop verder dat alles in orde komt met de motorrijder, sterkte.

 4. Lars schreef:

  Helaas was het gewoon wachten op ongelukken op dit kruispunt! Ongelofelijk dat de gemeente hier niks aan doet. Sterkte voor alle betrokkenen

 5. Poppy schreef:

  Op weg naar een afspraak zag ik helaas dat daar een ongeval was gebeurd. Verbazingwekkend hoeveel mensen ter plekke stonden en nog meer het tempo van mensen met het doel daar is te gaan kijken.
  Wat bezielt dit soort sensatiezoekers toch om zoiets ergs op te zoeken? Traumaheli en politie waren al aanwezig, dus verdere hulp is niet nodig. Hulpverleners in de weg lopen, dat doen ze. Veel sterkte voor de betrokkenen van dit ongeval!

 6. jantje. schreef:

  Veel sterkte aan de motorrijder en automobilist! In mijn inziens is dit een tragische ongeval op een gewone T-splitsing met zicht genoeg zoals zovele T-splitsingen waarbij de motorrijder over het hoofd is gezien. En dit ongeval had op iedere T-splitsing kunnen gebeuren, en waarbij in dit geval de bomen geen enkele rol hebben gespeeld v.w dat de auto vanaf de 7-Heuvelenweg vanuit Borgers naar tankstation is gereden en toen met optrekken de Nieuweweg op de motorrijder over het hoofd heeft gezien, dus de bomen hebben het zicht niet belemmerd! Nogmaals Sterkte!

 7. wim schreef:

  Kruising kamp wylerbaan en kamp zevenheuvelenweg ook levensgevaarlijk , hetzelfde als oude zevenheuvelen nieuwe weg. Maar wij burgers weten dat, gemeente niet snap niet dat er geen donder aan gedaan word. Motorrijder heel veel sterkte

 8. Hans schreef:

  Wat een onzin Laurens, ik en Lars.
  De motorrijder kwam van het centrum. Dat is een recht stuk weg. De auto draaide van de Zevenheuvelenweg linksaf richting Nijmegen de weg op.
  Als die automobilist naar rechts kijkt heeft hij/zij zeer ruim voldoende zicht om alles te zien wat er aan komt rijden.
  Dat heeft niets te maken met een boom, wachten op ongelukken of onoverzichtelijke kruising.
  Hier heeft de automobilist niet goed opgelet en is zonder goed te kijken(terwijl dat heel goed kan daar) de weg opgedraaid. Dat is een grove fout en daarvoor een rotonde aanleggen zou belachelijk zijn.
  Goed opletten is waar het om gaat en dat is iets wat je mag verwachten als je aan het verkeer deelneemt.
  Een rotonde had in dit geval dit ongeluk nooit kunnen voorkomen.

 9. bertje schreef:

  hoeft helemaal niet veel te kosten om het daar veiliger te maken!!!!!!
  Gewoon een stuk of 4 bomen kappen en het wordt er een stuk overzichtelijker op daar.

 10. jannie schreef:

  Zelfde mee gemaakt komende van t dorp.Auto reed volop me vanaf de 7 heuvelen.Auto total los.Zelf gelukkig niks.Wanneer gebeurd er iets wat t overzichterlijk maakt.Gelukkig komt t met de moter rijder allemaal goed.

 11. Jaapie schreef:

  Toen ik voorbij kwam kwam net de eerste ambulance aanrijden, hoe kan het dat een afslaande auto dan nog zo ver verderop staat? En waarom een trauma heli? De ambulance was er al meer dan 10 min ter plekke voordat de heli kwam. Als die gelijk weer vertrokken was was die stukken sneller bij het ziekenhuis geweest!!!

 12. Lambert schreef:

  De palen voor de geplande doorloopsnelheid van het dorp zijn nog over, zet die nou eens op die kruising neer met een verkeerslicht erop. Kost geen bomen en geen slachtoffers meer.
  Rotondes zijn niet altijd een oplossing. Zeker niet als ik meerdere malen meemaak, dat men een rotonde gebruikt als een manier om supersnel er overheen te vliegen, net als bij de Zuidmolen dagelijks en soms elke minuut gebeurt.
  Als andere weggebruiker, zelfs als voetganger kun je daar vaak maar ternauwernood een aanrijding voorkomen. En als je er wat van zegt kun je nog van alles verwachten.
  Dus heren van de raad GEEN rotonde maar een verkeerslicht met bestaand materiaal uit een andere desinvestering!