Ernstig ongeval op Meerwijkselaan in Berg en Dal

28 mei 2014 - 11:51:54 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

IMG_7047Op de Meerwijkselaan in Berg en Dal heeft woensdagmiddag omstreeks 12:00 uur een ernstig ongeluk plaatsgevonden. In een bocht van de Meerwijkselaan, net voor de kruising met de Postweg, zijn twee auto’s op elkaar gebotst. Twee ambulances en de brandweer werden opgeroepen naar de melding. Twee gewonden zijn in de ambulances verzorgd. Één slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De brandweer heeft de twee auto’s veiliggesteld.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is vooralsnog onduidelijk. De weg op dat punt is relatief smal, wat een mogelijke oorzaak kan zijn van het ongeval.

De politie heeft de weg vanaf de Zevenheuvelenweg tot aan de kruising Postweg tijdelijk afgesloten. De verkeersongevallen analyse dienst doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 1. jantje. schreef:

  Hier kon je op wachten dat het op dat stuk weg een keer flink mis zou gaan, want dat stukje weg is wel de meest gevaarlijke van G.Beek, en eentje hoeft er niet op te letten en je kan daar geen kant meer uit om te ontwijken. Ze moeten die stoepbanden daar geheel verwijderen en het fietspad rood maken met een onderbroken belijning, zodat men toch bij indien nodig de fietsstrook kan gebruiken zoals op zoveel plekken nu het geval al is, zoals bijv op de Oude KleefseBaan. Maargoed, zoals altijd moet er eerst iets gebeuren. Gr

 2. mike schreef:

  Helemaal gelijk Jantje, ik heb daar toen in de buurt gewerkt je hoorde de ene naar de andere autospiegel eraf vliegen. Die weg is veelte smal en al helemaal voor een 60 KM p/u weg.

 3. Glenn schreef:

  het is daar op dat stuk ook zo verrekte smal, het was erop wachten

 4. Janneman schreef:

  Helemaal mee eens jantje, zouden ze nu wakker worden de heren wethouders.

 5. cb schreef:

  moeten wij als automobilisten de snelheid aanpassen op de weginrichting, of moet de weginrichting aangepast worden op de gewenste snelheid?

 6. jantje. schreef:

  De weginrichting moet in dit geval aangepast worden voor de verkeersveiligheid. Gr

 7. Toontje schreef:

  Dat stuk weg hebben we nog te danken aan Dhr. Kamps, destijds wethouder namens de PvdA. Levensgevaarlijk, maar ja, we moeten het de automobilist zo moeilijk mogelijk maken om een lekker breed fietspad aan te kunnen leggen. Dat is immers groen, duurzaam en milieu-verantwoord. Dat er straks mensen sneuvelen is dan niet zo belangrijk…