35 bekeuringen bij controle alcohol- en drugsgebruik

11 mei 2014 - 13:43:19 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Drugs GroesbeekPolitieagenten hebben zaterdagavond een grote alcohol- en drugscontrole gehouden in Groesbeek. De controle was gericht op het alcohol- en drugsgebruik op de openbare weg en de eventuele overlast die werd veroorzaakt door uitgaangspubliek.

Bij deze controle waren onder andere 17 politieagenten aanwezig, evenals medewerkers van IrisZorg en bureau HALT. Iriszorg heeft een leerprogramma waarin de jongere en diens ouder(s) voorlichting krijgen over drug- en alcoholgebruik. HALT is een alternatieve straf en voorkomt daarmee het contact met justitie.

Tijdens de politiecontrole die van 20.00 tot 03.00 uur plaatsvond, zijn 35 bekeuringen opgemaakt voor alcoholbezit onder de 18 jaar. Daarnaast zijn verdachten bekeurd voor drugsbezit, zich bevinden op verboden terrein en dronkenschap. Afgelopen nacht kozen 28 minderjarigen voor de Halt-verwijzing in plaats van een boete. De tijdens de controle aangetroffen drank is in beslag genomen en vernietigd.

Bron: Politie.nl

 1. an schreef:

  Pffffff ik schrik hier van,in zo,n klein dorp met dit als resultaat .
  Vreemder vindt ik dat er geen reacties zijn ,heb soms het gevoel dat het niet door (ouders)
  erkent wordt,zoiets van mijn kind doet dat niet.
  Ook het indrinken thuis is een probleem ,mijn zoon is 18 maar bij mij thuis wordt er niet ingedronken ,ik zie hier het nut ook niet van in.

 2. oscar schreef:

  ** HIK ** niks van gemerkt ! was lopend met een fiets aan de hand er langs gelopen.. ze hadden me niet eens door . Nou tot volgend weekend dan maar ** HIK **

 3. Peter schreef:

  @an
  Je kind is 18 jaar en laat hem niet een biertje nuttigen met zijn vrienden bij jullie thuis nee?