Vernieling van bomen en groen in Groesbeek

22 april 2014 - 15:23:10 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

BloemDe gemeente Groesbeek investeert in haar groenvoorzieningen. De laatste jaren wordt wat luxere beplanting toegepast dan voorheen. Denkt u bijvoorbeeld aan vaste (bloemrijke) planten en bloembollen. Het gebruik van andere soorten brengt variatie in de monocultuur die langzaam maar zeker is ontstaan. Helaas moet met regelmaat geconstateerd worden dan deze luxere beplanting vernield of meegenomen wordt. Bloeiende bloembollen worden afgebroken of kapot geslagen en jonge aanplant is een dag na aanplant verdwenen.

Boom “gepeld”
Hetzelfde geldt voor de bomen in de gemeente. Met regelmaat worden bomen vernield. Recent is een boom “gepeld” aan de Nijverheidsweg. Hierdoor zal de boom langzaam maar zeker afsterven. Ook jonge bomen, met name langs uitgaansroutes, worden met regelmaat afgebroken.

Kosten verhalen
Als u ziet dat bomen of plantsoen vernield wordt, dan kunt u hiervan melding doen bij de gemeente Groesbeek. De gemeente stelt in dergelijke gevallen de verantwoordelijke aansprakelijk en probeert de schade te verhalen. De afgelopen jaren is dit met regelmaat gebeurd en is de schade ook daadwerkelijk verhaald. Het meest opvallende geval was een vernieling van een grote gemeenteboom. Door oplettendheid van buurtbewoners zijn de volledige kosten verhaald op de dader.

Bron: 112Groesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

  1. pataje schreef:

    Dat hele Groesbeek zit vol met kweekerijen en dieven en verslaafden. 1 weekend groesbeek staat gelijk aan 10% van de meest gewelddadige dorpen van Holland.