[Update] Wietplantage ontruimd aan de Industrieweg

9 maart 2014 - 21:41:50 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

foto 2 (1)De politie heeft gistermiddag een wietplantage ontruimd aan de Industrieweg in Groesbeek. De brandweer werd om omstreeks 12:30 uur opgeroepen voor een melding aan de Industrieweg, het zou gaan om een ‘incident’. Ook een installatiebedrijf was aanwezig om de stroom en de bedrading te controleren en af te sluiten. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn.

De huurder van het pand, een 64-jarige inwoner van de gemeente Heumen, is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en wordt nog steeds verhoord. Namens de eigenaar van het pand is aangifte gedaan.

Binnen troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij bestaande uit ongeveer 500 planten. De hennepplanten en diverse toebehoren zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie nam voor het onderzoek nog meer goederen in beslag, waaronder meerdere motoren. Eén van de motoren stond als gestolen gemeld. Er vindt nader onderzoek plaats naar de herkomst van de voertuigen..

  1. nonju schreef:

    Die indruk was er al in de omgeving.
    Het was de laatste tijd opvallend stil rond het pand.

  2. de bruin schreef:

    Waar ik het voor aan zie is dit niet echt een fris figuur om op deze leeftijd hier mee bezig te zijn .