Storing zorgt voor uitblijven testalarm

3 maart 2014 - 14:58:43 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

112Op maandag 3 maart 2014 kon het maandelijkse testalarm in Gelderland-Zuid niet uitgevoerd worden vanwege een technische storing in het computersysteem op de gemeenschappelijke meldkamer.

In de hele regio gingen de sirenes niet af. De storing werd direct onderzocht en was binnen korte tijd verholpen. “Het testalarm vindt maandelijks (eerste maandag van de maand, red.) stipt om 12.00 uur plaats”, zegt hoofd van de meldkamer brandweer Marcel Jonkman “Vandaar dat we het testalarm niet minuten later alsnog hebben uitgevoerd, ook al was de storing weer verholpen. Dat zou verwarrend zijn.”

Wel zullen deze maand binnen de meldkamer zelf nog een aantal testen met het systeem worden gedaan, waar het publiek niets van zal merken. Jonkman: “Het testalarm heet niet voor niets zo. Het is een belangrijk middel om elke maand te kijken of het systeem en de sirenes goed werken en waar eventueel storingen zitten.”

De eerstvolgende keer dat de sirenes in Gelderland-Zuid getest worden, is op de eerste maandag van de volgende maand: 7 april.

Bron: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid