OM eist 6 jaar gevangenisstraf voor overval Berg en Dal

19 februari 2014 - 14:17:07 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Politie

Overval_BDDe officier van justitie heeft voor de rechtbank in Arnhem gevangenisstraffen van zes jaar onvoorwaardelijk geëist tegen vier mannen die op 8 november 2013 een echtpaar uit Berg en Dal in hun woning overvielen. Bij de overval werden sieraden, bankpassen, geld, autosleutels en een auto buit gemaakt.

De vier mannen belden op 8 november vorig jaar bij het echtpaar aan en drongen de woning binnen. Ze droegen gezichtsbedekkende kleding en hadden een mes, wapens, tape en handschoenen bij zich. Een 22-jarige en een 25-jarige man uit Nijmegen hielden het echtpaar beneden in bedwang. Beide slachtoffers werden onder schot gehouden en de vrouw werd daarnaast een mes op de keel gezet. De bewoner werd later gedwongen om geld uit een kluis en pincodes af te geven.

Een 25-jarige man uit Nijmegen en een 21-jarige man uit Amsterdam doorzochten de woning en hebben de buit klaargelegd. De 25-jarige man heeft de bewoners tot slot getaped. Hierna is het viertal in de auto van de bewoners weggevlucht.

Voor alle verdachten vindt de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar passend. Bij de strafeisen heeft de officier van justitie rekening gehouden met de impact die het heeft gehad op de slachtoffers en de onrust die het veroorzaakt in de samenleving. Om deze reden geven politie en OM hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging van dit soort delicten.

Ook het gewelddadige karakter van de overval werkt strafverzwarend. Dat de wapens waarmee het echtpaar onder schot werd gehouden niet echt waren, doet daar volgens het OM niets aan af. De twee 25-jarige mannen worden verminderd toerekeningsvatbaar geacht door de deskundigen. Ook dit heeft meegespeeld bij de bepaling van de strafeis.

De Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, doet op 4 maart uitspraak.

Bron: OM

Tags: , ,
  1. sjaanwilslaan schreef:

    Te lage strafeis wat mij betreft!

    • sjaanmagzevanmijookwelslaan schreef:

      Inderdaad, volkomen mee eens. Tuig. 6×6 jaar was nog te weinig geweest..