[Update] Vrouw (45) in hand gestoken bij beroving

16 februari 2014 - 13:59:09 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Dief inbreker geld diefstalIn de nacht van zaterdag op zondag 16 februari is, op de Zonnebloemstraat, een 45-jarige vrouw gewond geraakt na een beroving door nog twee onbekende mannen.

De vrouw had, rond kwart over drie, haar auto geparkeerd in de Zonnebloemstraat. Direct nadat zij uitstapte werd zij door een onbekende man met een mes bedreigd en gedwongen geld af te geven. De vrouw duwde de man weg, waarop hij haar in haar hand stak.

De man wist er uiteindelijk vandoor te gaan met de tas van de vrouw en rende weg richting een tweede man, die enkele meters verderop aan het wachten was op een scooter. De twee daders zijn vervolgens weggereden in de richting van de Nieuweweg.

Germania reageert geschokt
De voetbalclub gaat er vanuit dat de daders wisten dat de vrouw, clubhuisbeheerster van Germania, de opbrengst van de carnavalsavond bij had. Hoeveel geld er exact is buit gemaakt is onbekend, maar volgens een woordvoerder van voetbal club Germania is het bedrag aanzienlijk. De club roept op het nieuws van de overval en beroving te verspreiden via social media, zodat de politie kan worden geholpen bij het vinden van de daders.

Politie zoekt getuigen
De politie is een onderzoek gestart naar deze straatroof en is op zoek naar getuigen. Het zou gaan om een man van circa 1.90 lang, vermoedelijk rond de 20 jaar, smal postuur en donkere gebreide handschoenen. Hij droeg een wit met blauwe integraal helm. De twee reden op een donkerkleurige scooter. Hebt u iets gezien of gehoord dat met deze straatroof te maken heeft? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Update 10:00 uur – 18-02-2014
De vrouw die in haar hand is gestoken bij de beroving doet haar verhaal bij Omroep Gelderland.

Vanavond is er om 18:00 uur aandacht op TV Gelderland voor dit onderwerp. Een uur later op SBS6, Hart van Nederland.

Bron: Politie.nl

 1. jeanne verstegen schreef:

  in diezelfde nacht is er rond half drie bij ons op no 35 aan de deur gebeld ik kon niet naar de deur gaan omdat ik me net met zalf voor psoriasis aan het insmeren was . Even later wel gaan kijken in de gang doch er was niets te zien . Doch ik zat me natuurlijk wel af te vragen wat dat geweest zou kunnen zijn.

  • Krulmattus Maximus schreef:

   Wat een extreem nuttige reactie Jeanne, voegt echt wat toe. Een blik op Google met als zoekterm psoriasis was al genoeg om mijn ontbijt naar boven te laten komen. Heb je niet gewoon last gehad van een belletje-trekker of denk je dat de dieven een kop koffie bij jullie kwamen vragen?

 2. randje - 16 schreef:

  laffe herders gelijk opknopen

 3. Diana schreef:

  Heel jammer dat de daders niet uit de bocht gevlogen zijn toen ze de Nieuweweg op zijn gegaan.
  Stelletje lafaards!!!

 4. henn schreef:

  Op de Stekkenberg vernielingen en spullen uit voortuinen gehaald en elders neergedumpt.
  Slappe acties (van de feestgangers die van Gernania af kwamen??)