Groesbeker (19) rijdt onder invloed in op groep jongeren

19 januari 2014 - 19:28:53 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

1272375690-politieEen 19-jarige Groesbeker is in de nacht van zaterdag op zondag 19 januari ingereden op een groep jongeren. Hierbij raakte een jongeman gewond aan zijn elleboog, een 23-jarige vrouw raakte gewond doordat zij in het prikkeldraad viel.

Agenten kregen omstreeks 02.50 uur de melding dat iemand op de Cranenburgsestraat in Groesbeek op een groep jongeren was ingereden. De meesten konden net op tijd opzij springen. De dader zou na het incident met hoge snelheid weggereden zijn. Hierbij zou hij ook nog tegen een auto gebotst zijn, waarop hij te voet is gevlucht.

Op basis van getuigenverklaringen kon de jongen kort na het incident worden aangehouden in Groesbeek. De jongen bleek behoorlijk onder invloed (550 ug/l). Aanleiding voor de reeks incidenten zou een ruzie zijn geweest met een aantal jongeren eerder die avond. Hij is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hij krijgt proces-verbaal voor poging doodslag/zware mishandeling, doorrijden na een aanrijding, bedreiging en rijden onder invloed.

Bron: Politie.nl