Schoten bij ramkraak Super Coop in Groesbeek

10 januari 2014 - 09:48:58 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

Ramkraak bij de Super CoopDe politie heeft vannacht geschoten bij een ramkraak op de Super Coop in Groesbeek. Het is vooralsnog onduidelijk wat de gewapende daders buit hebben gemaakt.

Omstreeks 04:00 uur vannacht hoorden omwonenden enorm lawaai, waarna ze zagen dat enkele mensen bezig waren om met grof geweld de voorpui van de Super Coop te rammen. De daders maakte hiervoor onder andere gebruik van stenen. Of ze ook met een auto de voorpui geramd hebben is onduidelijk. Door het adequaat reageren door omwonende was de politie snel ter plaatse.

Tijdens het arriveren van de politie waren de daders nog binnen, maar kwamen enkele seconden later naar buiten. Agenten zagen dat de daders gewapend waren en in een vluchtauto stapte en er vandoor gingen. De politie opende vervolgens het vuur op de wagen. De daders wisten echter toch te ontkomen, ze zijn vermoedelijk richting de A73 gereden.

Met meerdere politievoertuigen is geruime tijd gezocht in de wijde omgeving naar de daders en vluchtauto. De forensische recherche is vannacht direct gestart met sporenonderzoek bij de supermarkt; dit onderzoek loopt deze ochtend door. Rechercheurs en agenten van het lokale politieteam horen buurtbewoners als mogelijke getuigen.

De technische recherche is momenteel bezig met een groot onderzoek rondom de Super Coop, waaronder een buurtonderzoek.


Foto’s: 112Groesbeek.nl & Piet Spanjers.

 1. John schreef:

  Wat een apen.zijn de inbrekers nog binnen komt de politie en laat ze lekker wegrijden!!!maar O,wee als je Tuutert 340 euro boete.

 2. Willy schreef:

  Hoe hebben ze de daders niet weten te pakken?!?!? Kunnen ze tegenwoordig echt alleen maar boetes uitschrijven voor mensen zonder licht en allerlei andere kleine vergrijpen?

 3. janette schreef:

  Zo Groesbeek word weer opnieuw bekend
  Mijn mening is als jullie ze te pakken krijgen nooit meer los laten
  Of opbossen dat gespuis
  Hoop dat ze gepakt worden

 4. Jan schreef:

  Ik heb de achter volging gehoord vannacht op de Mooksebaan, de politie kon niet bijhouden.
  De auto van de daders,aan het geronk te horen, een 6 of 8 cilinder raasde over de rijweg.

 5. ikke schreef:

  politie ziet daders naar buiten komen, laten ze in auto stappen en wegrijden en gaat er dan nog eens achteraan en lost schoten….. het geeft je te denken!

 6. de bruin schreef:

  het lijkt wel wie niet weg is word gezien.neem aan als de daders nog binnen waren dat hun auto er geen 20 meter van af staat.

 7. groesbeker schreef:

  vanaf 1 jan roemen en bulgare in land

 8. jack schreef:

  Achja, wie doet je wat ? je gaat hier toch anders gewoon even na het hotelletje 2 maanden…. +10 voor dit kut land! doen ze allemaal zelf daar in denhaag kan er alleen maar om lachen weetje….

 9. mike schreef:

  I don’t understand this;

  De daders zijn nog binnen terwijl de politie arriveert, de daders hebben nog kans om de sigaretten in te laden terwijl er op hun geschoten wordt? Is er in de lucht geschoten? Vervolgens krijgen ze ook nog de kans om weg te rijden… Dan worden ze door meerdere politie auto’s gevolgd en weten ze te ontkomen? Nou mensen, wat een slecht georganiseerd zooitje zeg.

  • Tim schreef:

   Nou dan ga jij het organiseren? Moet je na gaan dat ze met een goed geweer naar buiten lopen en jij staat der met je politie wapentje wat moet je dan zelf door worden geschoten? Denk eens na wat die politie agent(te) heeft gedacht