[Update 10:30u] Wietplantage ontdekt na brand in de Bosstraat

18 november 2013 - 23:58:50 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

foto 1De brandweer, politie alsmede ambulancepersoneel is maandagavond massaal uitgerukt voor een brand aan de Bosstraat in Groesbeek. De eerste melding kwam omstreeks 21:15 uur binnen bij de brandweer. Bij aankomst bleek er een pand rook uit een naastgelegen schuur te komen.

Om 22:10 uur werd er opgeschaald naar een GRIP 1, wat niet meer betekent dan dat er door meerdere hulpdiensten een gecoördineerde aanpak moet zijn. Vaak wordt hierbij ook de burgemeester, in Groesbeek Harry Keereweer, gewaarschuwd.

De bewoner van het naastgelegen pand heeft rook binnengekregen en is verzorgd door het ambulancepersoneel. De brandweer had de brand in de schuur snel onder controle en heeft met meerdere eenheden vervolgens een onderzoek gestart naar het mogelijk vrijkomen van gevaarlijke stoffen.

Bij dit onderzoek is in de schuur een hennepplantage aangetroffen, aldus de politie. Buurtbewoners bevestigde tegenover 112Groesbeek dat rond de tijd dat de brand uitbrak meerdere keren de verlichting in huis knipperde en het leek alsof de stroom uit zou vallen.

Update 10:30 uur

De politie heeft op haar website bevestigd dat er sprake was van asbest en om die reden werd de brand uiteindelijk opgeschaald naar grip 1. Diverse mensen hebben last gehad van hun luchtwegen.

Toen de politie ter plaatse kwam waren bewoners zelf bezig de brand te blussen met tuinslangen vanuit het zwembad. Toen de brandweer het blussen van hen overnam ontdekte zij al vrij snel een in de schuur aanwezige hennepplantage. Er werden ongeveer 100 planten aangetroffen. Omdat in het dak asbest was verwerkt werd opgeschaald en ging het asbestprotocol in werking.

De politie zal vandaag verder gaan met het onderzoek. Gisteravond is er niemand aangehouden. Tegen 01.30 uur zijn alle hulpdiensten vertrokken. Een specialistisch bedrijf zal uiteindelijk, wanneer de politie klaar is met het onderzoek, de kwekerij opruimen.