Onderzoek naar gewapende overval woning

10 november 2013 - 12:04:30 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

overval Oude Kleefsebaan GroesbeekVrijdagavond vond er rond 19.30 uur een gewapende overval plaats in een woning aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Meerdere daders bedreigden daarbij de bewoners van het pand met (vuur)wapens. Met de buit zijn de daders gevlucht, waarbij gebruik werd gemaakt van een voertuig. Niet veel later werd een rijdend voertuig aangetroffen op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Doordat de auto richting de agenten reed, is er enkele keren op de auto geschoten. Bij stilstand bleek dat er op dat moment niemand meer in de auto zat. In de directe omgeving is verder gezocht naar de daders.

Aanhoudingen
Door de politiemeldkamer zijn direct na de 1e melding, agenten naar de woning gestuurd. Daarnaast zochten andere surveillancevoertuigen naar de daders, ondersteund door de politie Limburg en Duitsland. Naast het spreken met de slachtoffers en eventuele andere getuigen, is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij werd de politiehelikopter ingezet. Rond 22.30 uur zijn in Groesbeek op twee verschillende locaties verdachte mannen aangetroffen en aangehouden. Deze verdachten zijn 22 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen.

Voortgang onderzoek
Zaterdagochtend is de mobiele eenheid al vroeg bij daglicht gaan zoeken; dit zoeken is nu nog gaande en gericht op de buit en wapens. Daarnaast worden vandaag getuigen en benadeelden gehoord door het overvallenteam. Onderdeel van het gehele politieonderzoek is vandaag ook een buurtonderzoek en het horen van de aangehouden verdachten.

Getuigenoproep
Voor het oplossen van deze overval, hoopt het rechercheteam in contact te komen met mogelijke getuigen van de overval. Dit hoeft zich niet te beperken tot de avond van de overval, maar kan ook informatie betreffen over de dagen voorafgaand aan de overval. Informatie? Bel 0900-8844.

Bron: Politie.nl