Onderzoek gewapende overval; 4 verdachten aangehouden

10 november 2013 - 22:18:23 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

foto (7)De politie is massaal uitgerukt voor een mogelijke gewapende overval. Via P2000 werd een melding gedaan om 20:23u van een incident aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, daarbij zou het gaan om een overval bij een woning. De politie is daardoor onder andere in grote getale aanwezig op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Vermoedelijk staat op de Zevenheuvelenweg in een weiland de vluchtauto.

Volgens een getuige zouden de vermoedelijke daders op de Zevenheuvelenweg hun vluchtauto hebben verlaten en te voet zijn gevlucht. Volgens dezelfde getuige zou een politieagent op de motor vervolgens enkele schoten gelost hebben, dit is echter nog niet bevestigd. De Zevenheuvelenweg evenals de Derdebaan, aan de kant van de Golfbaan, zijn momenteel afgesloten.

De politiehelikopter, een AW139, is ingezet om naar de daders te speuren. De dader(s) is/zijn met de buit gevlucht, aldus de politie. De helikopter vloog vooral boven het bos rondom de Golfbaan en de But. De wegen rondom beide plekken waren dan ook hermetisch afgesloten.

Er zouden vier mogelijke daders het bos in gevlucht zijn nadat zij hun vluchtauto hadden verlaten op de Zevenheuvelenweg. Volgens een agent zouden drie van de vier voortvluchtigen zijn opgepakt.

Update 22:40u

De politie meldt nu op Twitter dat er twee verdachten zijn aangehouden. Volgens de agent die wij net spraken zou ook een 3de verdachten zijn aangehouden.

Rondom het bos bij de But stonden meerdere politieagenten met kogelwerende vesten aan. Volgens de politie zouden de verdachten op de openbare weg zijn aangehouden. Hierbij zou het gaan om twee verdachten. Een mogelijke derde verdachten die zou zijn aangehouden wordt niet bevestigd.

Wat de daders hebben buitgemaakt is nog steeds niet duidelijk, maar dat ze een buit hebben is door de politie bevestigd. Of de buit in beslag is genomen of gevonden is, is ook onduidelijk. De hermetische afsluiting van het bos rondom de But is rond 23:30u opgeheven. Of dit betekende dat de daders gepakt zijn of dat de zoektocht gestaakt wordt is niet duidelijk.

Update 0:00u

De technische recherche doet momenteel uitgebreid onderzoek op de Zevenheuvelenweg ter hoogte van de kruising met de Derdebaan.

De zoektocht naar de daders lijkt gestaakt. Of ze allen opgepakt zijn is vooralsnog onduidelijk.

Update zaterdag 9:00u

De politie is met een grote groep ME’ers de weilanden aan het doorzoeken waar de vluchtauto is achtergelaten. Daarnaast wordt met een speurhond de omgeving afgezocht naar mogelijke sporen, buit of wapens.

Update 11:20u

De politie laat via Twitter weten dat ME’ers op zoek zijn naar de buit en wapens in de buurt van de Zevenheuvelenweg. Overvallenteam hoort getuigen en aangehouden verdachten.

Update zondag 22:15u

De Nijmeegse wijkagent William Nijland meldt op Twitter dat er zondagavond nog twee verdachten zijn aangehouden. Het betreft een man uit Amsterdam (21) en een man uit Nijmegen (24). De teller staat daarmee op vier. Tijdens de zoektocht van zaterdag is vermoedelijk een deel van de buit gevonden. Ook zijn er wapens gevonden.

Getuigenoproep
Voor het oplossen van deze overval, hoopt het rechercheteam in contact te komen met mogelijke getuigen van de overval. Dit hoeft zich niet te beperken tot de avond van de overval, maar kan ook informatie betreffen over de dagen voorafgaand aan de overval. Informatie? Bel 0900-88 44. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.