Scooterrijder zwaargewond na ongeval Kon. Wilhelminaweg

1 september 2013 - 11:45:44 | Geplaatst door: Redactie 112Groesbeek | Algemeen

AmbulanceIn de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 1:30 uur een 61-jarige scooterrijder uit Groesbeek onderuit gegaan op de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek. Agenten troffen de man aan naast zijn scooter. Het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar, wat volgens aanwezig ambulancepersoneel vooral te wijten was aan overmatig alcoholgebruik.

De man is met meerdere botbreuken naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Vanwege de ernst van de verwondingen kon de man geen ademtest afleggen, daarop is bloed afgenomen. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat de exacte alcoholpromillage was.

Gezien de omstandigheden is wel direct zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Groesbekenaar.

 1. bert. schreef:

  Wielie,
  Sterkte ermee en beterschap.

 2. Bert schreef:

  Ik zie geen reacties, over wielrenners? Dit vinden we dus allemaal wel normaal rijden onder invloed. Ik zou zo zeggen rijbewijs in nemen en gemaakte kosten verhalen. Dan doen we recht aan het systeem.

  • L. schreef:

   “Gezien de omstandigheden is wel direct zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Groesbekenaar”
   Zoals je ziet, is dit zeker gedaan.. Rare vergelijking mbt wielrenners..

   • Bert schreef:

    Dit alleen maar omdat er bij de wielrenner bij de hulsbroek zoveel reacties geplaatst zijn. Waar bij hij niet eens fout was. Ik ga deze niet eens herhalen want ze zijn nog te dom om te verwoorden, vandaar de vergelijking. Ik zie nu geen of weinig reacties blijkbaar vinden we alcohol in het verkeer minder erg dan een sporter die aangereden wordt door een mede weggebruiker. Deze discussie is al op een eerder ongeval geweest en daarom overbodig om nogmaals te voeren.

    • pieter van der h schreef:

     Bert de wielrenner in kwestie was wel fout.
     maar door de nederlandse wetgeving is een rijwiel nooit fout.
     de wielrenner (fietser) mag het verkeer niet hinderen ook al is deze tegemoet komend.
     met 2 personen naast elkaar fietsen mag , mits u het gemotoriseerd verkeer NIET hindert dit geld voor bijde richtingen.
     dus de wielrenner had over het aangegeven rode fiets markering MOETEN fietsen.
     de rest van de bekeuringen zal ik niet noemen die de wetshandhaver hem had kunnen geven

     • Bovi schreef:

      Dit is de meest vreemde verdraai├»ng van verkeersregels die ik ooit las. Bij het ongeval met de fietser stond er voor de automobilist bij de wegversmalling een bord dat hij overige bestuurders – dus ook fietser – voor moest laten gaan, maar hij drukte gewoon door waardoor de fietser op het laatst een uitwijkmanoeuvre moest maken om niet platgereden te worden. Hierdoor botste hij hij tegen de verkeersgeleider en het paaltje met het verkeersbord.
      Om dan toch de schuld bij de fietser te leggen is wel heel erg krom.

  • J schreef:

   Beste Bert,
   Deze man heeft zelf heel veel last van zijn actie, maar wielrenners vergallen het
   fietsplezier van duizenden gewone fietsers.
   Niet zeuren dus.

   • Bert schreef:

    De wielrenner heeft ook last van de actie, daar bij komt dat het niet het eerste ongeval op die weg is waar bij onnodige slachtoffers vallen door drankgebruik van de medemens die zonodig met alcohol in het verkeer zich denken te moeten verplaatsen. Bekijk de dingen wel realistisch, en het is geen zeuren maar een verontwaardiging dat er niet meer reacties komen. We vinden het dus heel gewoon, gelukkig zijn er niet meer mensen bij deze actie zoals jij het noemt betrokken. Welterusten J en slaap lekker.

   • Pietje schreef:

    Wielerrenners zijn altijd fout, je mag met een wielerrennersfiets namelijk niet op de openbare weg komen. Er zit geen verlichting op, er moet aan de achterzijde een wit spatbord van 30 cm zitten, reflectors zijn ook al jaren lang verplicht en een beetje wielrenner heeft niet eens een bel op de fiets.

 3. juul schreef:

  Dit is zijn eigen schuld! geen medelijden mee! hopelijk krijgt hij lessen over hoe het wel moet! wel moet ik erbij zeggen dat de kon. Wilhelmina weg niet goed verlicht is en daardoor veel ongelukken gebeuren. ik woon langs deze straat en bijna elke week gebeurd er wel iets. Hopelijk doet de gemeente er iets aan!

 4. J schreef:

  Glaasje op !! laat je rijden

 5. nannie schreef:

  Dronken of niet .feit is en blijft dat de Koningin wilhelminaweg slecht of nouwelijks verlicht is.De gemeente maakt zich meer zorgen om rondvliegend wild dan om haar eigen inwoners . Gelukkig gaan mijn kinderen nog niiet uit . Allle fietsers van de Linde komwn daar langs . In het verleden al meerdere dodelijke ongelukken daar gehad . Is weer wachten op dw volgende …..zal je kind/fam maar zijn .